2zones internet café

Joost Boerjan vertelt over het 2zones internet café:

In juli 1990 begonnen een vriend en ik met het cybercafé 2zones. Je had toen nog geen wifi overal, en die eerste internetcafé’s waren echt wel revolutionair. Mensen die thuis nog geen verbinding hadden, konden in het café komen surfen en raad vragen. Ons opzet was: uitmunten in al die vrij recente disciplines, die heel wat mensen nog als koeterwaals in de oren klonken.

Om dat allemaal in de verf te zetten, namen we een architect, Jo Peeters en een jonge designer onder de arm, Carl Gerniers. Carl bouwde met polyester een spacy interieur. Dat gaf je het gevoel in een ijsgrot of op een of andere verre planeet te vertoeven. Het was de perfecte vertaling van onze plannen: mensen een nieuw avontuur bezorgen, maar dan wel met alle comfort en met een comfortabel gevoel van geborgenheid.

Carl vervaardigde het hele interieur in zijn atelier met kippengaas, harsen (die een ongelofelijke stank verspreidden), en polyester. Al die afzonderlijke onderdelen bracht hij daarna van zijn atelier naar onze plek in de Wolstraat, waar alles weer in elkaar werd gezet. Het resultaat mocht er zijn: perfecte tafels, die er niet alleen mooi uitzagen maar ook bijzonder ergonomisch waren.

Binnen de kortste keren kreeg ons 2zones internet café veel media-aandacht. Reggie nam een aantal clips bij ons op, politieke partijen die hun website wilden bekend maken, hielden hun persconferentie bij ons. Nic Balthazar streek er neer voor een televisiereportage, en zo ging dat maar voort.

Vanzelfsprekend waren we toen de beste in onze soort, en staken we met kop en schouder boven de anderen uit. Maar dat spacy blue heeft wis en waarachtig een handje geholpen!